L’ALTERNATIVA ACTIVITATS

Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, arriba aquest any a la 22a edició . L’Alternativa té dues seccions competitives en l’Alternativa Oficials: Llargmetratges i Curtmetratges i, L’Alternativa Paral·leles que presenta homenatges, estrenes, obres de cinematografies poc conegudes i de nous creadors Panorama de cine nacional i programa familiar. També trobem l’Alternativa Hall que ofereix hores de programació gratuïta, rica i diversa, al Hall del CCCB, l’Alternativa d’Activitats, l’espai per a la formació i el debat amb simposi, masterclass, tallers de creació, taules rodones, i que engloba també tallers d’Escoles de cinema i,  l’Alternativa Professionals que organitza una jornada professional i sessions d’assessorament de projectes.

En l’Alternativa Activitats trobem diferents tasques, des de la Masterclass d’Hubert Sauper; la Simposi: en què (no) s’està convertint el cinema?; Tallers d’escoles de cinema, com la xerrada Noves Teconologies, nous espectadors?, on dos pioners  explicaran les lliçons apreses dels èxits i dels fracassos viscuts en els últims anys i ens parlaran sobre els reptes i oportunitats per als nous creadors en un entorn en què l’oferta és ingent i el temps escàs; o el Documental, so i silenci. Veiem i pensem les imatges (la realitat) a través del so, de la mateixa manera que ho fem a través de les emocions. La imatge és so i el so és imatge, perquè, des d’una perspectiva estètica, un pla de la realitat no existeix sense l’altre. Si això és així, què és el que podem anomenar silenci? També activitats com Laboratoris Col·lectius Independens, compresos per tallers com: Taller 16 mm B/N, taller que proposa la realització d’un film col·lectiu rodat amb una càmera Bolex 16 mm per després posar en pràctica diversos processos de revelatge: el desenvolupament en negatiu, reversible-inversible i altres mètodes experimentals; Performance Crater-Lab Film Collective, una projecció expandida de pel·lícules amateurs o casolanes en super-8 i 16 mm interpretada per 9 projeccionistes i 2 músics en un exercici d’improvisació col·lectiva amb dispositius analògics, inspirat en els mecanismes que fa servir la memòria per manifestar-se; Trobada de Laboratoris, presentació dels laboratoris participants en la secció Laboratoris col·lectius independents a fi de conèixer el seu funcionament i la seva trajectòria i contrastar diferents models de gestió col·lectiva d’espais de creació; com el Taller Flat Print, tècnica en què d’una manera ràpida es positiven loops (creant una transformació radical respecte a l’arxiu original), es sobreimpressionen (fent servir pel·lícula de 16 mm de diferents fonts) i s’editen fàcilment sobre el mateix suport. Els participants aprendran a treballar en cambra fosca i experimentar amb la pel·lícula a partir de manipulacions químiques. 

Trobareu els horais, les dates i, els llocs, d’aquestes activitats a la pàgina web:  http://alternativa.cccb.org/2015/ca/actividades/

Deja un comentario

Nombre (obligatorio)

Mail (no será publicado) (obligatorio)