II CONCURS INTERNACIONAL DE CURTMETRATGES PER A JOVES, WALTER BENJAMIN

Els propers 13 i 14 de juny, tindrà lloc a la Sala Congesta de Portbou la segona edició de la Mostra de Cinema de Frontera.

 

 

I també el II Concurs internacional de curtmetratges per a joves Walter Benjamin, que es desenvoluparà segons programa adjunt.

 

Aquest certamen, que neix amb vocació transfronterera,  té com a objectius fomentar la creativitat entre els joves, afavorir la iniciativa d’estudiants de cinema i creadors audiovisuals a partir de temàtiques contemporànies relacionades amb Walter Benjamin, la seva obra i amb una idea àmplia de frontera, així com promoure la reflexió ètica i els valors humans a través de la creació audiovisual.

 

Films especials presents a la Mostra

Enguany es presenten dos llargs de creació recent, SOBRE LA MARXA, de Jordi Morató, basat en la història de Josep Pujiula, en”Garrell”, que creà una autoconstrucció al costat de la carretera d’Olot, que ha hagut de desfer i refer en diverses ocasions i que planteja la frontera entre la civilització i la barbàrie. Morató va guanyar un premi a Portbou el 2013 amb el curt Camí de terra.

 

L’ altre film, THE SEGOVIA BIG BAND, de Joan Rossell i Gemma Serrahima, és un documental que reuneix trenta anys després els presos d’ ETA que expliquen la fuga de la presó de Segòvia el 1976 en què resultà mort d’un tret Oriol Solé Sugranyes a la frontera de Navarra. Un homenatge de Gemma Serrahima al seu oncle Oriol i una reflexió sobre el final de la dictadura i la transició.

 

II Concurs de curtmetratges Walter Benjamin

En aquesta segona edició, s’han rebut 142 curtmetratges d’arreu del món, la majoria de l’estat espanyol i Catalunya, però també de Polònia, Brasil, Canadà, Alemanya, França, Perú, Egipte, Israel, Itàlia, República Txeca, Argentina, Albània, Portugal, Rússia, Luxemburg, Bèlgica, USA, Austràlia, Grècia, Japó, Regne Unit, Índia, Suïssa, Corea del Sud, Noruega, Ceuta i Bulgària.

 

El jurat, format pel realitzador Isaki Lacuesta, Lluís i Ignasi Valentí, director i programador respectivament del Festival de Cinema de Girona, Patrick Viret, Director dels festival Rencontres Cinématographiques de Cerbère, Carolina Sourdisa, d’ A Bao A Qu, impulsora de Cinema en curs, i Pilar Parcerisas, directora de la Mostra, han escollit 10 curtmetratges que seran projectats el dissabte 14 a la tarda, quatre finalistes i un guanyador, que seran programats al Festival de Girona el mes de juliol.

 

El realitzador guanyador tindrà una residència a Portbou/Cerbère per elaborar el guió d’un curtmetratge sobre la frontera i el film serà projectat al festival de Cerbère. El mateix dia 14 es farà públic el veredicte del Jurat i lliurament de premis.

 

Taller Cinema en curs a l’Escola Sant Jaume de Portbou

El festival ha promogut un taller de Cinema en curs a l’ Escola Sant Jaume de Portbou, del qual n’ha sortit el film, TRAMUNTANA, ANADA I TORNADA, un programa de Cinema en Curs, d’A Bao A Qu, dirigit per Núria Aidelman i Laia Colell, amb el director Lluís Galter com a monitor.

 

Organització i suport:

La Mostra de Cinema de Frontera ha estat organitzada per l’Associació Passatges de Cultura Contemporània amb el suport de l’ Ajuntament de Portbou, la Diputació de Girona, i amb la col·laboració del MUME (Museu Memorial de l’ Exili) i de l’empresa de logística Cadefer.

 

 

http://www.passatgescultura.org/

Tags: , , , ,

  1. Ovídia dice:

    Bona tarda,
    Trobo a faltar els horaris.
    Gràcies!

Deja un comentario

Nombre (obligatorio)

Mail (no será publicado) (obligatorio)