Festidok 2012, Festival Internacional de Curmetratge Documental de Girona pels Drets Humans i la Pau,

Del 22 al 29 de setembre, se celebra la tercera edició del Festidok, Festival Internacional de Curmetratge Documental de Girona pels Drets Humans i la Pau, que organitza l’entitat Imatges per la Solidaritat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, el diari El Punt Avui i la Coordinadora d’ONG Solidàries.

 

Aquest 2012, el  festival creix i amplia la seva programació amb activitats paral·leles molt vinculades a l’activisme i el periodisme.

Així, a banda de la cerimònia final del Festival en la que es dóna a conèixer els treballs finalistes i el millor curt documental sobre Drets Humans i Pau, enguany s’ha volgut aprofundir en la situació dels Drets Humans al món, a través del periodisme. Olga Rodríguez, reportera de guerra, serà a Girona el divendres 28 de setembre, per abordar la situació dels Drets Humans en el món àrab i en els conflictes bèl·lics. L’endemà serà el torn de Javier Couso, periodista freelance, activista antiguerra i germà del càmera de Telecinco, José Couso, que va ser assassinat a Bagdad per l’exèrcit nordamericà. Cousso s’endinsarà en la manipulació informativa dels conflictes bèl·lics.

El Festidok, però, comença el proper dissabte 22 de setembre amb la projecció del documental, La revolución de Paco, un treball d’Imatges per la Solidaritat sobre un activista i pintor «amb capacitat diferent», que també assistirà a la presentació. Tots els actes del festival són gratuïts.

 

Web: http://www.festidok.org/ca/

Tags: , , , ,

Deja un comentario

Nombre (obligatorio)

Mail (no será publicado) (obligatorio)